Wat is een aanpassingsschuld?

Wat is een aanpassingsschuld?

Aanpassingsschulden ontstaan door een inkomensdaling. Denk hierbij aan:

  • Ontslag
  • Echtscheiding
  • Ziekte
  • Minder gaan werken

Door de inkomensdaling geef je meer geld uit dan je ontvangt. Hierdoor heb je je spaargeld nodig of zijn er rekeningen die je niet langer kan betalen. Dit voelt niet goed en frustreert. Je voelt je onzeker en angstig over de toekomst. Daarbij gaat de inkomensdaling soms ook gepaard met negatieve emoties. Je probeert van alles. Je doet je best. Maar gedrag dat je gewend bent, laat zich niet zo makkelijk veranderen. 

De valkuil is dat je denkt dat het volgende maand beter zal gaan. Maar nu eerlijk! Dacht je dat vorige maand ook al? En is het toen gelukt? Wacht niet langer. Kom nu in actie en zorg voor een nieuwe balans tussen je inkomsten en uitgaven.

Moeilijk? Neem dan contact op. Gaan we samen aan de slag. Jij met je kennis van je wensen, normen en waarden en ik met mijn financiële kennis. Je leert met andere ogen te kijken naar je mogelijkheden en in oplossingen te denken. Eventuele emoties die zijn ontstaan door de oorzaak van je inkomensdaling, mogen er zijn. Niks moet, alles kan! Al na een paar weken zal je merken dat je rust, zelfvertrouwen en vertrouwen in de toekomst krijgt.

NOTE:
Denk bij aanpassingsschulden ook aan een baby krijgen. Heel erg leuk en welkom, maar vaak daalt het inkomen en stijgen de kosten. Duik in je geldzaken zodat je nu en in de toekomst financieel in balans bent. Tip: start meteen met sparen voor de studiekosten.

Logo VariantZorg
Logo RTW FM
Logo Ad.nl
Logo Nibud
Logo Omroep Wetering

Beheer je geld met meer zelfvertrouwen

Samen met een budgetcoach

NEEM CONTACT OP
5 sterren - gebaseerd op 12 beoordelingen
Vijverlaan 12 2742ZJ Waddinxveen Zuid-Holland Nederland
0031650488885