Wat is een compensatieschuld?

Wat is een compensatieschuld?

Compensatieschulden ontstaan door onvrede. Je koopt jezelf een weg door het leven. Je probeert onrustgevoelens te compenseren door te kopen. Oftewel, je probeert negatieve gevoelens te onderdrukken door geld uit te geven.
(Onder dit type schulden vallen ook gok-, alcohol-, en drugsverslaving.)

Ook bij compensatieschulden kan ik je als budgetcoach helpen. Samen brengen we je geldstroom in kaart waardoor we zien hoe je met je geld omgaat. Het gaat om de bewustwording. Wanneer je je bewust bent van wanneer en waarom je meer geld uitgeeft dan je wilt, kan je aan verandering werken. Ik help je manieren te vinden om in dat soort gevallen je gedrag om te buigen. Dit doen we zonder dat je een ander mens moet worden. Jij blijft jezelf alleen leer je anders met je geld en verleidingen om te gaan.

In het geval van verslavingen (gok-, alcohol- en drugsverslaving) zal er naast mijn hulp vaak ook andere hulp nodig zijn om je geldzorgen op te lossen. Er zal oog en hulp moeten zijn voor het onderliggende probleem. Wanneer de verslaving niet wordt aangepakt is het moeilijk om geldzorgen op te lossen. Door het probleem echter van twee kanten te benaderen, zowel financieel als emotioneel, kan het elkaar versterken. We werken met elkaar samen zodat jij weer controle krijgt over je leven en je financiën. 

Logo Ad.nl
Logo Nibud
Logo RTW FM
Logo VariantZorg
Logo Omroep Wetering

Beheer je geld met meer zelfvertrouwen

Samen met een budgetcoach

NEEM CONTACT OP
5 sterren - gebaseerd op 12 beoordelingen
Vijverlaan 12 2742ZJ Waddinxveen Zuid-Holland Nederland
0031650488885